Ukategorisert

Ny podcastserie: “Savnet”

Brita Liholm i Røde Kors har både gitt beskjed til mennesker om at deres kjære har omkommet, og at de er i levende live. Ofte etter årevis med usikkerhet.

De siste ukene har jeg sammen med kollega Brita Liholm og i co-produksjon med Try sydd sammen 4 episoder om Røde Kors sin oppsporingstjeneste der mennesker som har kommet bort fra hverandre eller savner et familiemedlem etter krig, konflikt eller naturkatastrofer kan få hjelp. Fire enkelthistorier tar deg med inn i kulissene for en av de viktigste jobbene Røde Kors over hele verden gjør – hver dag.

EPISODE 1: Men han var ikke død

I første episode får du høre om en norsk kvinne som fikk en stor overraskelse da hun lette etter sin tyske fars grav. Planen var å besøke graven i sommerferien, men…..

Episode 2: Kvinnen på perrongen

Et uventet tips om en analfabet kvinne på et asylmottak i Norge førte Brita Liholm fra Røde Kors og en unge kvinne på en togreise – 11 år etter at mor og datter flyktet til Europa.

Episode 3: Nødmelding fra Middelhavet

Hva skjer med de som ikke kommer seg over Middelhavet på vei til Europa? Mange tusen mennesker har omkommet langs en av de viktigste flyktning- og migrantrutene i verden. Pårørende på begge sider av havet søker svar og Røde Kors jobber intensivt med å finne ut hva som har skjedd. I den tredje episoden av podcastserien “Savnet” av Røde Kors får du blant annet høre om en dramatisk nødmelding om en savnet baby og en uventet gjenforening.

Episode 4 av 4: Blindpassasjeren under toget

Etter å ha klamret seg fast under tog hele veien fra Hellas til Oslo S troppet en medtatt mann opp i resepsjonen hos Røde Kors i Oslo. Han hadde ett spørsmål: Har dere sett kona mi som flyktet fra Afghanistan for halvannet år siden?

Du kan også høre episodene ved å søke på Rødt Lys på Spotify, Apple Podcast eller andre steder du lytter til podcast!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: